Hästfoder - köp Hästfoder, Hästfoder Nyheter, Hästfoder Pris

Nyhetsbrev   2/2014

Med ett stort språng kom vi snabbt in i februari månad. Vintern kom till slut och i skrivandet stund ser vi tyvärr hur den töar bort. Kan våren redan vara på gång?

Ett påstående som vi ofta får och är allt mer återkommande: Min häst är för smal!

Vid denna årstid går många hästar ner sig i vikt, men det behöver inte enbart vara pga kyla, hästens ålder och användning kan spela en stor roll i det hela men även växtperioder, tandproblem, pälsskifte, mask och arbetsnivå kan vara en orsak. Först och främst ska man försöka hitta orsaken och det får man göra genom uteslutningsmetoden. Om felaktig utfodring är orsaken till att hästen har blivit för smal, bör man kontrollera mängden och typen av grovfodret (hö/hösilage), och framför allt grovfodrets NÄRINGSINNEHÅLL. Får hästen tillräckliga mängder grovfoder (hö/hösilage), kan det vara nödvändigt att ändra typen av kraftfoder. Vilket foder man ska välja, beror på hästens storlek och ålder, arbetsnivå och vilket foder hästen har fått fram tills nu. Om hästen i förväg får stora mängder spannmål, är det inte en bra idé att öka mängden spannmål. Om det inte är möjligt att ändra kraftfodertypen eller att den inte har varit tillräcklig, då bör man ge hästen mera proteiner genom att exempelvis fodra med lucern, soja eller gradvis ge olja. Om hästen inte vill äta olja, kam man alternativt ge Equi Jewel. Equi Jewel är stabiliserat riskli med ett högt fettinnehåll och lågt stärkelseinnehåll. Det finns en hel del olika kraftfodertyper på marknaden och det är svårt att få med alla. Men våra storsäljare är; Hippo Alfa, Krafft Groov 125, Stud Balancer, Lucern (hackelse/pellets), Build Up Mix och Equi Jewel.

 I butiken fylls det just nu på med en hel del Nyheter och dessa ser ni här nedan.

Nu till lite nyheter som har kommit in i butiken:

ü    Foderskopa 1 L

ü    Ryktväska Majestic Royal/Gul

ü    Grimskaft westen 3 m

ü    Massageborste i gummi

ü    Putshandske i äkta fårskin

ü    Pannborste med äkta hår

ü    Mankborste islänningen i bassine

ü    Hovkrats nu i nya färger

ü    Gängtapp 5/15

ü    Kraffts mineraler finns nu hemma i 20kgs säckar

ü    Pris sänkning på Hippos Kraftfoder

Fler nyheter kan ni även beskåda på vår hemsidan under fliken «Nyheter» där även gamla nyhetsbrev kommer att ligga kvar.

GILLA – DELA OSS PÅ FACEBOOK!

Om du hjälper oss att bli fler på Facebook kan du vinna presentkort. När vi är 400 st som ¨gillar¨ och ¨dela¨ drar vi 2 st vinnare av ett presentkort på 200 kr. När vi är 500 st drar vi yttligare 2 vinnare av 2 nya presentkort på 200 kr osv.

Vinnarna presenteras på Facebook!

Varma Hälsningar

Catharina & Kjell

 

Nyhetsbrev i orginal form

 

Täby Stall o Foder ABTelefon: 08-630 06 90Webbplatskarta