Hästfoder - köp Hästfoder, Hästfoder Nyheter, Hästfoder Pris

SPANNEX

Spannex ägs av 25 st privata företag och kooperativa föreningar verksamma på den svenska lantbruksmarknaden. Gemensamt för företagen i gruppen- ofta kallad Spannexgruppen- är att de är fristående och har en stark lokal förankring. 
Spannex arbetar som grossist inom produktområdena handelsvaror och foder. Kontor, lager och produktion ligger i Vänersborg. Affärsidén är att vara en kundorienterad grossist med ett väl utbyggt distributions- och återförsäljarnät. Nyckelord är närhet till kunden, effektivitet och service. Företaget har 5 anställda och en omsättning på ca 92 milj. kronor.

Produkter från Spannex:

HAVRE

Havre är ett vanligt tillskott som används till hästar. Havre är ett smakligt foder som hästar gärna äter. Havre är rik på fett och har ett väl sammansatt proteininnehåll. Havre är den spannmål som är mest rik på växttråd. Havre gynnar hästens tarmfunktion och är även rik på B-vitamin.

Produktblad

LINFRÖPELLETS/KAKA

Linfrökaka är en råvara och tillskottsfoder som kan används främst till hästar. I kakan finns ett växtslem som anses bli ett mjukt och lenande gel i hästens mage och tarm. Linfrökaka anses lindra magstörningar och har en balanserande effekt mot kolik och diarré. Den oljehaltiga kakan gör att linfrökaka har svagt laxerande verkan. Linfrökaka är rik på protein, energi och fiber samt essentiella fettsyror som omega 3 och omega 6.

Produktblad

KORNKROSS

Kornkross är ett tillskott som används till hästar och andra djur. Korn är ett smakligt näringsrikt spannmål/foder som hästar gärna äter. Korn är mer energirikt än havre men innehåller betydligt mindre växttråd. Korn har en betydligt hårdare kärna än havre och är därför krossad. Korn passar oftast bra till hästar som blir ”heta” av havre.

Produktblad

LUSERNPELLETS 30 KG

Lusern (alfa-alfa) anses vara det finaste hästfoder som finns att få. Redan i antikens Grekland prisades växten. Idag används lusern över hela världen som stomme i hästfoder. Högivan kan till en del ersättas av lusernpellets som egentligen motsvarar mycket bra hö både vad gäller energi och protein. Lusernpellets kan stöpas om så önskas. utan tillsatser av melass.

Produktblad

OMEGA 3   5 LIT

Funktion & användning: 
Omega 3 är ett flytande näringsrikt tillskottsfoder som innehåller en större mängd omega 3-fettsyror av torskleverolja. Omega 3 används till hästar som önskas utfodras med naturligt A- och D- och E-vitamin. Omega 3 innehåller inga tillsatta, utan enbart naturliga vitaminer. Dessa vitaminer ger generellt ett högre vitaminupptag. Omega 3 ger blank och fin hårrem och hjälper även till att få hästen   ”i form”. Omega 3 kan med fördel också användas som hovolja. Omega 3 finns i frp om 5 liter netto.

Produktblad

HAVENS SLOBBER-MASH 20 KG

Slobber-Mash med extra linol är "problemlösaren" som innehåller mycket vitaminer, lättsmälta fibrer, linol, solros och soja. Speciellt till hästar med matsmältningsproblem och för hästar med risk för kolik samt passar även mycket bra till äldre hästar.

Produktblad

FODERKALK

Foderkalk kan användas som kalktillskott till djur om så behövs. Viktigt är att ha en rätt balans mellan kalcium och fosfor i totalfoderstaten. 
Foderkalk kan även användas som kalkfärg och till målning av linjer på fotbollsplaner mm. 
Foderkalk kan också användas i kompost då med ca 1 dl/kvadratmeter. Foderkalk passar även till att kalka gräsmattor när man önskar få upp pH-värdet i jorden.

Produktblad

MELASS 25 KG DUNK

Betmelass utvinns under sockerproduktionen och är ett välsmakande och energirikt foderämne. Melass som tillskott i fodret ger en rad olika fördelar, eftersom melass innehåller en hög halt socker.

Produktblad

BETFOR SNITSEL 25 KG

Betfor är ett foder av hög kvalitet som består av torkad betfiber och melass. Betfor är unikt eftersom det innehåller många fibrer med både hög och snabb förbränning.

Produktblad

BETFORPELLETS 40 KG

Betfor är ett foder av hög kvalitet som består av torkad betfiber och melass. Betfor är unikt eftersom det innehåller många fibrer med både hög och snabb förbränning.

Produktblad

BIOSAHERB MAXIMUM HEALTH 5 LIT

Biosaherb Maximum Health är en 100 % naturlig flytande blandning av 18 olika örter och 10 olika bakteriekulturer. Biosaherb Maximum Health stärker immunförsvaret och stabiliserar mag-tarmfloran tack vare sin unika sammansättning av örter och mjölksyrabakterier. Detta ger en optimal mag- och tarmflora som i sin tur kan förhindra en rad sjukdomar och problem.

Produktblad

STOMACH-PLUS

STOMACH-PLUS är en svensk produkt som har vuxit fram i nära samarbete med veterinärer och professionellt hästfolk och ett svenskt läkemedelsföretag specialiserat på mag/tarm produkter. 
Utvecklingsarbetet har utgått från hästar, som har haft grovtarmstöring i samband med stress vid tävlande och transporter, antibiotikabehandling mm, eftersom de presterar klart sämre än vid normal tarmfunktion. 

STOMACH-PLUS är ett fodertillskott, som endast innehåller naturliga råvaror utan några kemiska tillsatser. Därmed ingen risk för dopningsproblem 
. 
STOMACH-PLUS är ett fodertillskott för en god tarmfunktion innehållande kostfiber, prebiotika och biokultur. 

STOMACH-PLUS lugnar tarmens funktion och stimulerar tarmens mikroflora och underlättar matsmältningen. 

STOMACH-PLUS rekommenderas som dagligt fodertillskott för att underlätta hästens dagliga liv vid förflyttningar, foderbyte, antibiotikakurer och tävlingar. 

STOMACH-PLUS rekommenderas regelbundet till häst för att stödja en god tarmfunktion och därmed få hästen att må bra varje dag. Om det uppstår problem, så rekommenderas en kur under 10 dagar för att stärka hästens tarmflora och underlätta matsmältningen. 

Vad består STOMACH-PLUS av? 
Det är enbart naturliga råvaror som ingår i STOMACH-PLUS. Råvaror, som stödjer hästens tarmfunktion dagligen. Innehåll: Vetefiber, oligiofruktos, äpplefiber, morotsfiber, naturlig äppelarom, biokultur Saccaromyces cervisiae. Rekommenderat intag: 10-20 gram morgon och kväll, tillsammans med fodergivorna. Motsvarar 2-4 dosmått. Unghästar och ponnyhästar ges halva rekommenderade mängden. Vid normala förhållanden rekommenderas 10 gram morgon och kväll. Vid risk för stress och påverkan på tarmfunktionen ges 20 gram morgon och kväll. Vid behov en kur på 10 dagar ges 20 gram morgon och kväll. 

Produktblad

Täby Stall o Foder ABTelefon: 08-630 06 90Webbplatskarta