Hästfoder - köp Hästfoder, Hästfoder Nyheter, Hästfoder Pris

Lantdjur foder och tillbehör

 

Fårfoder till lamm och vuxna får

För att dina får och lamm ska må bra är det viktigt att de får vistas ute i naturen men gått om utrymme vid mat- och sovplats är också viktigt. Utöver grovfoder är det bra om dina får har tillgång till extra kraftfoder då de inte alltid får i sig all viktig näring på egen hand.
Hos oss hittar du flera typer av fårfoder:  innehåller näringsrika råvaror, vitaminer och mineraler.


farfoderFiol Får

Fiol Får är ett utmärkt tillväxtfoder för de lite äldre lammen. Ett äldre lamm fungerar fullt ut som en idisslare och kan utnyttja andra råvaror än de yngre lammen. Dessutom minskar proteinbehovet ju äldre lammet blir.

Fiol Får är också ett utmärkt kompletteringsfoder till sinlagda tackor och baggar när tillgången eller kvaliteten på grovfodret inte räcker till.

Fiol Får innehåller också mineraler och vitaminer. Tackans, lammets och baggens behov av E-vitamin är högt. Därför har Fiol Får ett högt innehåll av E-vitamin och det delvis i naturlig form. Den naturliga formen utnyttjas bättre. E-vitamin stärker bland annat immunförsvaret. Fiol Får kan ges i höga givor utan att orsaka urinsten.

Näringsinnehåll & Broschyrer Får & Lamm


Hönsfoder med anpassat näring- och råvaruinnehåll

Hos oss hittar du hönsfoder som ger dina höns de förutsättningar som krävs för att de ska hålla en god hälsa som resulterar i en lång och bra värpproduktion. En välmående höna är trots allt grunden till en sund äggproduktion och i alla våra hönsfoder ingår ett väl anpassat och utvalt näring- och råvaruinnehåll.

Alla våra hönsfoder håller hög kvalitet och en rejäl dos av havre vilket har en positiv effekt på din hönas matsmältning och dess beteende.
En allt längre produktionstid för hönorna kräver större fokus på skalkvaliteten och detta är något som våra tillverkare tagit hänsyn till vid utvecklingen av våra hönsfoder.
För att minska miljöbelastningen innehåller alla våra värpfoder enzymet fytas vilket ger din höna ett bättre utnyttjande av fosforn som finns i fodret och därmed en lägre halt av fosfor i gödseln och således en mindre belastning på miljön.

Här nedan kan du läsa mer om våra foder anpassade efter hönsens alla perioder i livet. Alla foderna är tillverkade i Sverige och genomgått ett gediget kontrollprogram för att säkerställa att de är helt fria från salmonella. Dessutom följer de branschriktlinjerna som finns och innehåller endast GMO fria råvaror.

Utöver hel och halvfoder till höns hittar du här även alla spannmål som havre, hel och krossad korn, fodervete och majs, samt solrosfrön.

Hönsfoder för livets alla stadier

Chickens

Fågel Start – För den växande fågeln
Detta är ett näringsrikt foder som passar för den lilla kycklingen och med Fågel Start säkrar du att dina kycklingar får rikligt med högvärdigt protein för att få en så bra start som möjligt och med en rejäl dos av vitaminer och spårämnen av allra bästa slag.

Värp Opti – För värphönsen
Ett näringsrikt foder för de mer utpräglade värphönsflockarna med hög aminosyranivå som borgar för en god äggproduktion, fin fjäderdräkt och harmoniska höns.

Värp Kombi – För värphönsen
Ger vid kombination med spannmål ett bra foder för den värpande hönan och ska kompletteras med ungefär hälften spannmål samt lite kalk/snäckskal.

Värp Eko Trygg – Ett ekologiskt alternativ
Ett fullfoder som innehåller 95 % KRAV godkända råvaror baserat på mineralfri ts och är helt vegetabiliskt. Passar till värphöns i ekologisk – KRAV-godkänd – äggproduktion.


Ett tips är att läsa foldern Nytt och Nyttigt om Fjäderfä. Där hittar du tips och råd om våra foder!

I denna kan du enkelt se vilka foder olika fåglar såsom vaktlar, ankor, fasaner, kycklingar coh värphöns ska äta.


Högkvalitativa och smakrika kaninfoder

Här kan du läsa mer om våra kaninfoder som innehåller all näring och energi som din kanin behöver. Vi säljer två olika typer av foder till kanin – Pelletsfoder och müslifoder.

Hos oss hittar du även kaninhö, kutterspån och halmhackelserabbit-royale-kaninmusliRabbit Royale Kaninmüsli

Detta är ett helfoder som innehåller all näring som din kanin behöver och består av såväl pellets, grönsaker och örter. Rabbit Royale passar till alla typer av kaniner och kallas ofta för kaninmüsli med en god lukt och smak – En storfavorit hos många kaniner!

Hö eller grönfoder samt friskt vatten är dock basfödan och ska alltid finnas tillgängligt för din kanin.

Råvaruinnehåll: Gräs, Vete, Havrekli, Korn, Havre, Majs, Lucern, Vetekli, Skalfria sojabönor, Morötter, Ärter (min 6% grönsaker), Glykos, Halm, Diakaliumfosfat, Ringblomma, Sojaolja, Mannanogliosaccarider, Mynta, Nässla (min 2% örtväxter), Svarta vinbär, Gurkmeja (min 30% fodrar).
Innehåller även EU godkända antioxidanter: mixade tocoperoler, vitamin c och rosmarinextrakt.

Rabbit Royale Kaninmüsli finns i 15 kg säck alternativt på 3 kg.
Täby Stall o Foder ABTelefon: 08-630 06 90Webbplatskarta