Hästfoder - köp Hästfoder, Hästfoder Nyheter, Hästfoder Pris

FIBERGI

Om Fibergi AB och våra produkter

Svensktillverkat foder med över 20 år på marknaden

Namnet FIBERGI kommer av orden FIBER och ENERGI. Fibergis foderblandningar har funnits på den Svenska marknaden sedan 1983. Fibergi AB ägs sedan 1991 av Henrik Hedberg som också driver företaget tillsammans med två anställda.

Produkterna tillverkas i vår fabrik i Halmstad. Varje enskild säck kontrolleras och sys manuellt. Svenska råvaror av högsta kvalitet utgör grunden för våra produkter, men viss komplettering sker med importerade specialråvaror. Vi strävar också efter att i största möjliga mån handla av lokala producenter för att för miljöns skull hålla nere antalet transporter.

Fibergis produkter är ej pelleterade och innehåller ej heller pelleterade råvaror – du ser vad du ger! 

Allroundfoder för många slags hästar

Müslifoder med hackelse för bl.a. hästar i lätt- till medelhårt arbete

FIBERGI BAS passar till hopp- och dressyrhästar, aktiva fritidshästar, ridskolehästar, trav-, galopp- och fälttävlanshästar i lätt träning samt även större tävlingsponnyer och flera andra hästar och ponnyer av olika raser och storlekar.

Ovanstående hästkategorier skall ses som exempel. Det är alltid hästens verkliga energiförbrukning och inte typ av arbete som skall ligga till grund för foderstatsberäkningen.

Komplett med bl.a. biotin och E-vitamin

FIBERGI BAS är ett komplett kraftfoder med vitaminer, mineraler och spårämnen i nivåer för att passa den typen av arbete som nämnts ovan. FIBERGI BAS innehåller bl.a. biotin i en mängd som säkerställer optimal utfodring för hovarna, E-vitamin och selen i mängd som anses lämplig för denna hästgrupps muskelarbete, magnesium för optimala nerv- och muskelfunktioner, koppar för bindväv och skelett.

FIBERGI BAS innehåller knäckt havre, knäckt korn, microniserade ärtor, melass, vetehalm, microniserat korn, linfrökaka, sojaolja, linolja, vitamin-, mineral- och spårämnesblandning

Skonsamt och smakligt

FIBERGI BAS är smakligt för hästen på grund av tillsatsen av melass. Melassen och oljorna gör även att fodret är helt dammfritt samt att vitaminer och mineraler binds vid övriga råvaror och separationsrisken försvinner. Hackelsen gör att ättiden förlängs vilket är skonsamt för hästens fodersmältningssystem men som också bidrar till att fodret utnyttjas bättre. FIBERGI BAS är även tillsatt linfrökaka som är bra för päls och mage.

 

Nylansering Fibergi

Fibergi LowCarb
Är ett utmärkt foder till stärkelsekänsliga och överviktiga hästar. Säcken har ett påfågelmönster för att symbolisera skönhet och smidighet.  Kunden möts direkt av en tydlighet. Mönster, produktnamn och säcktexten är viktig då kunder anser att det är svårt och komplicerat att hitta rätt foder till sin häst idag.
LowCarb är ett lågkalorifoder som passar alla hästar. Innehåller inget tillsatt socker. Endast 9 % stärkelse som härrör främst från lusernhacken. Olja, naturligtvis GMO-fri är tillsatt för att ge lite energi, samt att göra fodret dammfritt. Lusernhack för att ge längre tuggtid och för att ge hästen en mättnadskänsla. Även ett par nävar av LowCarb fyller upp krubban. Innehåller Yea-sacc som har en dokumenterad effekt på mag/tarm. Vi arbetar uteslutande med naturligt E-vitamin och selenjäst för bästa möjliga upptag och för ett ökat immunförsvar
Passar alla hästar men är främst för stärkelsekänsliga hästar eller hästar som har problem med övervikt. OBS! inget godkänt fångfoder, men fodret passar naturligtvis utmärkt även till de hästar som har problem med fång. Rekommendera gärna till konvalescenter, islandshästar, ponnyer, kallblod och fjordhästar

Fibergi Slobber Mash är ett utmärkt foder för snabb återhämtning. Är ett smaklig och en läcker måltid för alla hästar. Även de mest kräsna hästar äter Fibergi Slobber Mash. Utmärkt till återhämtning efter träning, när depåerna snabbt behöver fyllas på. Säckens mönster och färgsättning lockar kunderna och med sitt tydliga budskap, så ger man kunden en säkerhet att hon/han valt rätt foder. Innehåller fiber, som pektin, som tillsammans med kalium hjälper till att binda vatten i grovtarmen. Därför fungerar även SlobberMash utmärkt åt kolikhäster som ofta får kolik på grund av att de inte får i sig tillräckligt med vätska. Ska alltid tillföras vatten 1-2 ggr fodermängden. Dock inte kokande vatten då Fibergi Slobber Mash innehåller Yea-Sacc, levande jästkultur, som dör om den kommer i kontakt med kokande vatten. Naturlig E-vitamin och selenjäst för bästa upptag och för ett ökat immunförsvar. Rekommenderas åt alla kunder, främst aktiva tävlingshästar, konvalescenter, nyopererade/buköppnade hästar, äldre hästar som har problem med att äta och/eller hålla hull. Kan användas som färdigfoder, annars rekgiva 0,5 kg per dag till stor häst och 0,250 kg till ponnyer


Fibergi MuscleUp för snabb muskelutveckling. Här har vi valt ett mönster av en boaorm, som vi anser symboliserar muskler och styrka. Budskapet på framsidan av säcken är tydlig och kunden kan känna sig säker på att hon/han val rätt produkt. Det är inte mängden protein, utan kvalitén av proteinen som är viktig här. Lysinhalten i Fibergi MuscleUp är hög. D.v.s. proteinet är av mycket hög kvalité som kommer att ge resultat. Det krävs dock inte bara protein, utan även energi för att bygga muskler. Flertalet märken på markanden lägger mycket fokus på proteinet, men inte energin. Du kan aldrig bygga muskler, med endast protein. Därför har vi lagt energin högre än de flesta i form av bla skonsam olja och fett från rostade sojabönor. Behandlad stärkelse som är skonsam mot mage och tarm. Hackelse för längre ättid och hög fiberhalt. Yea-Sacc, levande jästkultur, naturlig E-vitamin och selenjäst för bästa upptag och för ett ökat immunförsvar. Rekommenderas till muskelfattiga hästar, avelsdjur eller där det saknas protein i grovfodret. Kan med fördel utfodras till alla hästar som behöver extra protein.


Fibergi PowerPerfect är det ultimata hästfodret för den aktiva hästen. Eller där grovfodret saknar både protein och energi. Här väljer vi zebramönster, då zebran är ansedd och sägs vara det mest perfekta hovdjuret i världen. Känd för sin snabbhet, styrka och uthållighet. Denna symbol tycker vi passar vårt foder PowerPerfect. PowerPerfect är det enda kraftfodret som behövs i foderstaten.  Grovfoder till hästar saknar ofta protein och energi. För att slippa blanda olika foder, använder man istället PowerPerfect. Proetinkvalitén är hög och kommer från mikroniserade ärtor och rostade högfettssojabönor. Energin från skonsamma källor som olja, värmebehandlad majs, värmebehandlad korn och fiber. Rekommenderas till typer av aktiva hästar som behöver både energi och protein för att utföra sitt dagliga arbete på ett vinnande sätt, där resultatet räknas. Rekommenderas även när grovfodret saknar både protein och energi för att tillgodose hästens dagliga behov av energi och protein

Produktblad på alla fibergi produkter

Täby Stall o Foder ABTelefon: 08-630 06 90Webbplatskarta