Hästfoder - köp Hästfoder, Hästfoder Nyheter, Hästfoder Pris

STEEL JOINT

 

Mineraltillskottet Steel Joint - När det lilla extra är avgörande!

Det är väl känt att en stor procent hästar inom Rid och travsporten har problem med lösa benbitar (osteochondros) och metaboliska tillväxtrubbningar som leder till ledinflammationer vid hårt träning och tävling. Brister i foderstaten under uppväxten kan till stor del vara en av bovarna i dramat. Företaget som utvecklat Steel Joint har genom studier visat att ben, leder och brosk utvecklas gynnsammare om man tillför nödvändiga mineraler tillsammans och i kombination med vissa vitaminer än om dom tillförs enskilt. Steel Joint är en ”näringstillsatts” som i första hand är framtaget för att minska påfrestningsskador på högpresterande hästar och stärka uppbyggnad av ben och leder på föl.

Stallar som använder Steel Joint har konstaterat att problem med leder på tävlingshästar minskat och hästarna har överlag fått förbättrad tillväxt och hovkvalite.

Uppfödare som ger Steel Joint till sina dräktiga ston tycker att fölen föds med starkare benställning (trampar ej igenom lika mycket) Vinterpälsen på åringarna är tätare, kortare och blankare än tidigare och hälsostatusen står på stort plus!

Steel Joint rekommenderas av veterinärer efter operationer på skadad ”benyta” för att påskynda läkning.

Steel Joint rekommenderas varmt av Sveriges ledande veterinärer och hovslagare.

Ges med fördel till dräktiga ston, högpresterande hästar och hästar med försämrad hovkvalite men självklart även till Dig som bara vill ge Din häst det ”bästa”.

Hur påverkar innehållet Din häst.

Kisel – ingår som viktig komponent i brosk, bindväv, senor och hud. Studier har visat att vid stress som hästen utsätts för vid t.ex. träning och tävling ökar behovet av kisel markant för att uppehållas kärlens elasticitet och motverka förkalkning.

Dolomitkalk (kalcium-magnesium karbonat) – Hästar har av tradition utfodrats med foderkalk, oftast med fri tillgång. Senare forskning har visat att kalk måste tillföras i rätt proportion då kalciums placering i skelettet styrs av kisel, magnesium och bor tillsammans med vitaminerna A, C och D. Den sammansättningen som vi använder oss av i Steel Joint har visat att brosket och bindvävernas ämnesomsättning och ledernas ”smörjning” blir effektivare.

Bor – en mycket viktig mineral där en brist kan leda till benskörhet. Bor minskar utsöndringen av kalcium, magnesium och fosfor från kroppen. Bor deltar även i kroppens egen produktion av D3 vitamin.

Magnesium – reglerar aktiv kalcium transport och har stor inverkan på bendensiteten. En brist kan leda till försämrad utveckling av skelettet.

Analysgaranti Fodertillsatser per kg:
Kalcium 16 % Vitamin A 290 000 IE
Magnesium 9,5 % Vitamin D3 29 000 IE
Kisel 6 % Vitamin C 920 mg
Fosfor 0.03 % Bor 20 mg
Aska 20 %  
Zink 0,005 %  
Koppar 0,002 %  
Natrium 0,02 %  

Mineraltilskottet Steel Joint
Produkt Pris
5 kg Hink 444 :-
10 kg Hink 640 :-
15 kg Hink 795 :-

Täby Stall o Foder ABTelefon: 08-630 06 90Webbplatskarta